Cuma, Temmuz 07, 2006

Gel perşembe gel



Sonucu öğrenmemle bu yazıyı yazmam arasında geçen sürede, hem de kimseye söylemiiim dememe rağmen, İsmail, Elif, Ocak, Devrim, eşimin anne ve babası, Yavuz, Burak, Tuğba, Barış, Tuluğ, Seçkin, Taner (muhtemelen Özge ve Oya Abla da), Burçak, Ceylan, Buğra, Ateş bebek, Arzu ve İbo da öğrendiler hamile olduğumu. Kim söylemiş onlara acaba :)))

Yani gerçekten yanlış yaptığımın farkındayım ama elimde değil napiiim. Öte yandan ya her iki test sonucu da yanlışsa, ya gebelik kesesi görülmezse, ya gebelik kesesi görülürse ama içi boşsa, ya başka bir sorun varsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ya neden perşembe sevgili doktorum, neden hemen gelemiyorum sana...

Ben mi psikolojik olarak bu sürece uydum acaba? Yoksa gerçekten 4 hafta bitmiş, 5. haftanın içindeyken de şiddetli meme ağrısı (dokunamıyorum bile), karında şişlik (eskiden göbeğimi içime çekebilirdim, artık onu da yapamıyorum) ve uyku hali olur mu?

Of nasıl geçecek perşembe gününe kadar olan günler... Neyse sabırlı olayım, mantıklı olayım di mi? Soğukkanlı da olayım hatta :))

Herkes ahkam kesebiliyordum ben, kendime neden kesemiyorum? En iyisi artık kimseye söylemiiim perşembe akşamına kadar. Aaaa ama Hande'ye söylemem lazım di mi? Yoksa olmaz...

İnternetten baktım, şu anda yaklaşık yukardaki resimdeki gibi :))) Sevimli, küçük embriyom benim....

Kalbim kuş gibi çırpınıyor...


4 Temmuz Salı saat 18.00:
Dayanamayıp kan testi yaptırdım. Beta HCG yani. Sonuç 210 mIU/ml

Normal değerler şöyle; (veriler www.mumcu.com sitesinden alınmıştır)

Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı / HCG (mIU/ml)(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,4 00
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Bu da hamile olduğumu söylüyor. Ama doktora sorup emin olmak lazım. Hemen sevgili doktorumu aradım, "hamilesin Özlem'cim. Ama şimdi bişey gözükmez. Haftaya perşembe gibi gel" dedi.

Evet evet hamileyim.... Annemi ariiim hemen. Sonra da 11 haftalık hamile dostum Özlem'i ve hamil dostum Kıvanç'ı. Kocacığımı da unutmadım tabi de, o motordadır şimdi, duymaz telefonu......

Tepkiler çok eğlenceli, annem, babam ve kardeşim önce idrak edemediler. Çok soğuk bir tepki verdiler. 20 dakika sonra tekrar arayıp çığlık attılar.
Özlem'cim onu yalnız bırakmamış olduğum için 2 kere mutlu sanırım. Sağlıklı ve bahtı güzel çocuklarımız olsun arkadaşım.
Kocam sabahki test sonucunu görmüş olmasına rağmen ikna olmadı. (hala da olayın farkında değil pek :))) "Ben ne tepki vereceğimi bilemiyorum" dedi... Heyecanlanıp motorla kaza yapmasın diye hemen kapattım telefonu.
Evren'i de aramam lazım, yoksa canıma okur. Sanırım Antalya Migros'ta herkes öğrendi benim test sonucumu :)) Canım arkadaşım, seni çok seviyorum...

Herkese söylemek geliyor içimden ama söylememek lazım di mi? Ya bir terslik olursa ...

Acaba?

4 Temmuz 2006 Salı, saat sabahın 6.30'u:
Dün regl olmam gerekiyordu, ama olmadım. Aslında son 2 aydır reglim zaten çoook gecikmedi mi? Ya bu da öyleyse...Ama yumurtlama ilacı kullandım ve 28 gün sonra regl olmam gerekiyordu, doktorum öyle söylemişti. Bir test yapsam ne kaybederim ki. Yoksa gene mi gereksiz panik yapıyorum. Ben bir test yapayım en iyisi.




Sonuç: Çoook silik bir ikinci pembe çizgi. Ama eşim bile uykudan yeni uyanmış haliyle farketti. Yani literatüre göre pozitif. Dur daha sevinme, önce emin ol.