Pazartesi, Temmuz 17, 2006

Kaşınıyorum....


Son derece ulvi bir amaçla gayet gizli kalabilecek şeyleri buraya yazıyorum ki, benden sonra bu siteyi okuyanlar hamile kaldıklarında başlarına neler geleceğini bilsinler. Bu nedenle yaklaşık 1 haftadır süren kaşıntılarımı da gebeliğin bir parçası olarak buraya yazmak zorundayım.
Evet kaşınıyorum... Hayır pislikten değil, hergün yıkanıyorum :))

Ama özellikle sabah kalktığımda tüm göğsümde, kollarımın iç tarafında ve sağ dizimin alt tarafında kaşıntılar oluyor. Hani güneş yanığı olunca soyulmadan önce tatlı tatlı kaşınır ya, öyle. Bir kez elleyince de daha çok kaşınıyor. Başka da hiçbir şey yok.

Tıbbi bilgi: Hamilelikte karaciğer fonksiyonlarında yavaşlamalar olurmuş. Ama 6. hafta bunun olması için erken dedi doktorum. Bir cilt doktoruna görün istersen dedi.

İstersem mi? Ben bu doktorları anlamıyorum. Tamam bu durum sizin için, bizimki kadar önemli olmayabilir. Ama istersen doktora git denmez ki. Ya "bunlar normal şeyler, doktora gitmene gerek yok" de, ya da "bir cilt doktoruna git" de. İnsanı böyle ikilemde bırakma di mi?

Neyse, doktorlarla ilgili ilerleyen zamanlarda başka bir değerlendirme yazacağım. Ama şimdi şu kaşıntı sorunumu çözmeliyim. Acaba biraz beklesem mi? Belki geçer...

Öte yandan, ben ultrasonda görmesem hamile olduğumu anlamayacağım resmen. Hiçbir belirtisi yok. Daha erken diyorlar ama ne mide bulantım var, ne de halsizliğim. Umarım bu iş böyle devam eder.