Salı, Eylül 04, 2007

Uzaklardan ziyaretler...



Hafta sonu eski arkadaşlarımla buluştum. Hepsi başka başka nedenlerle İstanbul'da idi ama ortak amaç Poyraz'ı görmekti. Evren Antalya'dan, Derya Fatsa'dan, Burçak katılınca oğluşum çok mutlu oldu tabi.




Şu anda kuzum teyzesi ve abisiyle beraber. Onlarla çok eğleniyor. Hele abisi varsa, başka kimseyi gözü görmüyor.

Sanırım artık oğlumun bir düzeni var. Sabah 6.30'da kalkıyor. Bolca emiyor. Tabi yakında bu zaman diliminde kahvaltısını yiyecek. Saat 8.30'da yatıyor. Uyandıktan yarım saat sonra meyva püresini yiyor. Bazen tek tek, bazen de meyvaları karıştırarak veriyorum. Elma, armut, kayısı, şeftali, üzüm ve kivi şimdiye kadar yediği meyvalar. Kavun, karpuz ve inciri de yasadışı yollardan tattı :)
Miktarını merak edenler için söyliiim. 1 küçük milupa kavanozu kadar meyva yiyor. Tatlı armut olursa daha bile fazlasını. Saat 12 civarı daha önce sağmış olduğum sütü 100-150 ml kadar biberonla içiyor ve uyuyor. Kalktıktan yarım saat sonra bir küçük milupa kavanozu (genelde 3/4'ü kadarını) sebze püresi ve 1 çay bardağı yoğurt yiyor. Evde mayaladığım yoğurdu hiçbir şekilde yemediği için ben Babymix veriyorum. Saat 16 civarı gene anne sütü alıp uyuyor. Kalkınca bol bol su içiyor. Saat 19 gibi banyo yapıyoruz. Ardından 100 gr kadar muhallebi yiyip midenin kalan kısmını anne sütüyle doyurduktan sonra 20 civarı yatıyoruz. Tabii gece boyunca bol bol meme emmeyi de ihmal etmiyor miniğim.

Şimdi bu yazdıklarıma bakıp ne kadar düzenli olduğumuzu düşünmeyin. Bu en ideal günümüz. Çoğunlukla bu öğünlerden birine birkaç kaşıktan sonra son veriliyor çünkü dudaklar kilitlenip, yanaklar şişiriliyor ve kafa yana çevriliyor. Uyku konusunda da bazen 20 dakika sürüyor uykularımız, bazen de 2 saat. Birkaç gecedir oldukça huzursuzuz. Diş mi geliyor, yoksa başka bir sıkıntımız mı var bilemeyeceğim. Sürekli bir mızmızlanma ve düşürdüğü emziğin ağzına konulmasını isteme vaziyeti. Bu arada ben de leyla oluyorum tabii ki. Her akşam erken yatacağım diyorum ama evdeki işleri hallettiğimde saatin en az 23.30 olduğunu görüyorum. Sanırım ben "anne" oldum!!!

Şimdi işe dönmem lazım. Yoksa tüm annelerin bloglarını (bakınız yanda) okuyup, sayfalarca yazmak isterim ama hayat!!

Sevgiler,
Özlem