Perşembe, Aralık 05, 2013

Ukde

Bu seferki yazı çocuklarımla alakalı değil. Benimle alakalı. Aslında çocuklarım için yazıyorum yine. Benim içimde ukde olan şeyler var, onların olmasın, ya da daha az olsun diye.

- Dans edebilmeyi isterdim
 
"Kendimi bildim bileli dans edebilmeyi istedim hep. Neden olmadı bilmiyorum. Hep bir engel çıktı işte. Mesela flamenko dansçısı olmak isterdim. Ya da tüm halk oyunlarını güzelce yapabilmek. Düğünde halaya bile duramıyorum adam gibi yaaa :("

- Müzikle daha içiçe olmak isterdim

"Bir müzik aletini en azından kendi kendime tıngırdatacak kadar çalabilmek isterdim. Piyano istemiştim, maddi olarak karşılayamadık. Gitar demiştim, erkek çalgısı demişlerdi. Kimse de teşvik etmedi. Şimdi başlasam başarılı olur muyum ki acep?"

- Tiyatro sanatçısı olmak isterdim

"Lisede sayısal derslerde başarılı olduğum için matematik puanıyla sınava girmeye zorlandım. Sonra da matematik mühendisliği okumaya... Defalarca kez konservatuvara girip tiyatro okumak istediğimi söyleyince aldığım yanıt hep aynıydı. Sen önce okulunu bitir, tiyatroyu nasıl olsa yaparsın!!!?? Tiyatro karın doyurmaz, sen mesleğini eline al!!!??? Sonrasında amatör olarak yıllarca uğraştım tiyatro ile ama hayat mücadelesine girince vakit ayıramaz oldum. Şimdi karnım doyuyor ama aklım hala tiyatroda :("

- Daha fazla yurtdışı tecrübem olsun isterdim

"Inter Rail yap, kafana göre takıl, yurtdışında çocuk bak veya bir süre yurtdışında çalış di mi.. Yok, bok varmış gibi; mezun ol, hemen çalışmaya başla, evlen, çocuk yap. Sonra da para biriktirsek de 4 günlük tatilde bir yere gitsek diye kasıp dur. Vakit varken yurtdışı tecrübesi edinin e mi çocuklar?"

Bunlar büyük ve önemli başlıklar. Başkaca küçük ukdelerim de var ama onları yazmayacağım. Zamanı gelince özel olarak söylerim çocuklarıma. Ukde kalmasın isterim içlerinde. Söz destekleyeceğim sizi çocuklarım, karın doyurmasa bile istekleriniz :)