Salı, Mart 04, 2008

Annelere 2 küçük tavsiye...

lzellikle doğumdan sonraki ilk 1-2 sene biberonu yıka dezenfekte et, altını temizle elini yıka, yemek yedireceksin elini yıka, oyuncağı düştü hemen yıka derken ellerimizin derisi neredeyse yüzülecek hale gelir. En azından benimkiler öyle oldu. Alerjik egzamam coştu, tırnaklarım pul pul kalktı. Krem sür diyebilirsiniz ama kabul edersiniz ki çocukla ilgilenirken kremli eller çok da kullanışlı değildir. Emzik tutuyoruz, havuç veriyoruz, mama hazırlıyoruz, elma soyuyoruz... Bunlar kremli ellerle olmuyor. Ama buna bir anane çözümüm var. Tam olarak anane çözümü çünkü annem ben kendimi bildim bileli bu losyonu yapar ve kullanır. Annemin hep imrendiğim elleri vardır.
Şimdi eczaneden 2 şişe gliserin alıyorsunuz. Bunu uygun bir şişeye boşaltıyorsunuz. Aynı gliserin şişesini ölçü olarak kullanarak 4 şişe de gülsuyu ilave ediyorsunuz. Son olarak da 1 ölçü limon suyu ekleyip karıştırdığınızda el losyonunuz hazır.
Ben el losyonu diyorum ama ellerime, topuklarıma, diz ve dirseklerime de sürüyorum. Hem hemen emiliyor, yağlı ve yapışkan kalmıyor, hem de zararlı bir madde içermediği için çocuğunuzun emziğini tutmanız gerektiğinde dert etmiyorsunuz.

2. pratik önerim de şu. Hamilelikte gürleşen ve uzayan saçlar, doğumdan sonraki ilk yıl içinde zayıflar, cansızlaşır ve de dökülür. Bunun için de en güzel ilaç çam terebentin esansı. Şampuanın içine de katabilirsiniz ama doğrudan saç dibine masaj yapmanız daha etkili olur.
200 ml şampuana 1 kapak (esansın kendi kapağı) koyabilirsiniz. Ben 1 lt şampuana tüm şişeyi boca ettim. Ama doğrudan saç dibine masaj yapabilirim diyen varsa temiz saç derisine birkaç damla yağ ile friksiyon yapmak suretiyle hem saç derisindeki sıkıntılarını yok edebilir, hem de daha az dökülen, daha kolay uzayan saçlara kavuşabilirler.

Güle güle kullanın ....