Pazar, Ocak 14, 2007

32. haftada 2 kiloyuz...

Aslında perşembe akşamı gittik 32.hafta kontrolümüze. Ama bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. Poyraz Bey tam 2 kilo ağırlığında, 43 cm boyunda ve ve gelişimi son derece normal bir bebek. Gerçi kafası diğer ölçülere göre 1 hafta önde ama benim de kafamın bebekken oldukça büyük olduğunu düşünürsek, genetik faktörler ile rahatlayabilirim :))
Poyraz pek kendini göstermekten hoşlanmayan bir bebek sanırım. Henüz yüzünü tam cephe göremedik. Geçen sefer kolu ve dirseği ile yüzünün yarısını kapasa da en azından diğer yarısını görebilmiştik. Şimdi ise sadece sol yanak ve kulağını gösterdi bize. O da 10 saniye kadar, sonra tamamen ense seyrettik :P
Yüzgörümlüğü mü istiyorsun oğlum, gelince mi görcez yüzünü yani...
Doktorumuzun söylediğine göre 26 Şubat - 22 Mart arasındaki her doğum miyadında olacakmış. 22 Mart'tan sonrasına kalırsa sezeryan ile sonlandıracaklarmış.26 Şubat'tan 1 hafta daha erken doğması da çok problem olmazmış. Yalnızca kafasının çapının büyük olması normal doğum açısından beni zorlayabilirmiş.
Artık her perşembe akşamı NST (non-stress test) yapılacak. Karnıma bağlanacak 2 tane bantın biriyle Poyraz'ın kalp atışları dinlenirken, diğeri de oğlumun hareketlerine bakacakmış. Böylece stress altında mıyız, benim farketmediğim kasılmalar var mı onları öğreneceğiz.

Geri sayıma resmen başladık aslında, sayısal olarak 8 hafta olmasına rağmen heyecanım giderek artıyor. Umarım herşey yolunda devam eder.

Artık kesinlikle çok daha fazla yoruluyorum. Nefes almam, gece yatakta dönmem gittikçe zorlaşıyor. Ama keyfim yerinde, herkes bana bunların en rahat zamanlarım olduğunu söylüyor, ki haklı olduklarına eminim. Yine de oğlumu kucağıma almak için sabırsızlanıyorum.

Özü'nün çok az vakti kaldı. O artık her an sancısının tutmasına, suyunun gelmesine ve doğumun başlamasına hazırlıklı. Deniz kızı tam 3,5 kilo olmuş zaten. E Özü'nün de normal doğum açısından bir engeli yokmuş. Biz de heyecanla onlardan gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Anneni çok yormadan gel, e mi güzel kızım!

Dün sabah da Anı abimizi doktora götürdük. Orta kulakta sıvı birikmesine bağlı enfeksiyon teşhisi bizi üzdü. Doktorumuz tüp takmadan ameliyatla sorunu çözmek istiyor. Umarım öyle olur. Canım oğluma, teyzesinin kuzusuna hiç kıyamam ben. Çok akıllı ve çok keyifli bir çocuk oldu. Onunla vakit geçirmek gerçekten çok hoş. Seni çok seviyorum teyzem!

Son birkaç günlük havadisler bu kadar. Herkese sevgiler!